OKREPITE MIŠICE IN SE RAZBREMENITE BOLEČIN

Z bolečinami v hrbtu se še vedno spopada visok odstotek populacije, ne glede na starost imajo s hrbtenico in hrbtom težave tako starejši kot mlajši.

Glavni vir težav so tako preohlapne, zanemarjene hrbtne mišice, mnogokrat pa je težava tudi neenakomeren mišični tonus leve in desne strani telesa. Bolečinam v hrbtu pa se lahko tudi izognemo in sicer s treningom, kjer okrepimo obhrbtenične mišice, ki tako nudijo dovolj stabilno oporo skeletu. Najhitrejši način, ki zajema tudi globoko mišično stimulacijo je ciljno naravnan trening EMS20.

OLAJŠANJE NAMESTO STRESA

EMS20 začne tam, kjer konvencionalne metode obstanejo. S ciljnim, individualno nadziranim treningom, se celo globoke mišične skupine aktivirajo in ojačajo. Konvencionalni trening jih lahko doseže s težavo, če sploh, tako hrbtenica pridobi na stabilnosti, hrbet postane občutno manj obremenjen. Nekatera neravnovesja v mišicah se izravnajo, prav tako pa se ojača muskulatura trupa, kar predstavlja idealno pot do zdravega in močnega hrbta.

KREPITEV NA VSEJ NIVOJIH

Preventivni in kurativni rezultati raziskave elektro mišične stimulacije:

 • 88% udeležencev je uspelo močno zmanjšati bolečine v hrbtu. Izkazalo se je, da se je pogostost in trajanje bolečine zmanjšalo za 80%.
 • Več kot 40% udeležencev se je pritoževalo zaradi stalne bolečine v hrbtu na začetku študije. Številka se je zmanjšala na 9%, po 6 tednih treninga.
 • Bolečina je popolnoma izginila pri 44% pacientov s kroničnimi težavami.
 • Trajanje tipičnih bolečin v hrbtu v vsakdanjem življenju (dvigovanje težkih bremen, hoja, sklanjanje, težko fizično delo, sport, vožna ali sedenje v dolgih obdobjih) se je skrajšalo za 30%.

Vse to so številke, ki zbujajo upanje v boju proti najbolj bolečninsko izpostavljenemu delu telesa.

*Vir: Študije na Univerzi Bayreuth (Boeckh-Behrens/Vatter 2003, Boeckh-Behrens/Walz/Niewöhner 2003, Boeckh-Behrens/Sebelefsky/Grützmacher 2002, Boeckh-Behrens/Stötzel/Benner 2003).

Prijavi se na BREZPLAČNO preizkušnjo ZDAJ

Kaj vključuje BREZPLAČNA EMS 20 preizkušnja?

Individualni trening EMS20 z osebnim trenerjem

Posvet na podlagi vaših vadbenih ciljev

Športna oprema za trening & brisača

Izotonični napitek 

Stela, EMS 20 Osebni trener

  Ime in priimek*

  Telefon*

  E-pošta*

  Zanimanje