Znanstveno potrjeni učinki

Rezultati po 6-tedenskem programu EMS nemške športne univerze v Kölnu (Bayreuthu University):

 1. Učinkovitost vadbe EMS je do 18-krat višja od običajne vadbe.
 2. 20 minutni trening z EMS je primerljiv s tremi 90-minutnimi treningi splošne vadbe.
 3. 88 % raziskovancev je po 6 tednih EMS programa zmanjšalo bolečine v hrbtu.
 4. 30 % raziskovancev je po 6 tednih EMS programa življenje nadaljevalo povsem brez bolečin v hrbtu.
 5. 75 % raziskovancev je potrdilo izboljšanje težav z inkontinenco, medtem ko težave z inkontinenco pri 33% povsem izginile.
 6. Povprečna mišična moč se je vsem raziskovancem dvignila za 12 %, mišična vzdržljivost pa za 69%.
 7. 85 % vključenih v raziskavo je potrdilo izboljšave telesne postave, 90 % vključenih je potrdilo metodo EMS kot nadvse učinkovito.

Zmanjšanje telesne teže

EMS20 začne na nivoju, kjer običajne metode ponavadi odpovejo. Trening EMS20 namreč omogoča stimulacijo vseh večjih mišičnih skupin in tudi težje dosegljivih v pasu in kolkih.

V sklopu programa EMS20 pa je stimuliran tudi presnovni in encimski sistem. Vsa ta kontrakcija povzroči višjo mišično moč in vzdržljivost, odvečna maščoba pa se tako enostavno pretvori v energijo, ki se “kuri” še ure po treningu.
Rezultati so torej povsem očitni in vidni na vseh nivojih!

Popolni trening celega telesa s povsem naravnimi gibi.

Močne mišične kontrakcije stimulirajo proizvajanje kolagena in povečajo cirkulacijo v koži. Gre za proces, ki se nadaljuje tudi po treningu. Pozitivni učinki pa nadvse zaželeni – znižanje telesne teže, zmanjšanje maščob in hitrejša presnova.  Celo maščobne blazinice, ki nas motijo na bokih, trebuščku ali drugih kritičnih delih telesa so učinkovito premagane. Do določene starosti pa se lahko tudi prepreči nastajanje celulita oziroma se ga popolnoma znebi.

Zmaga

Rezultati raziskav pri preoblikovanju in ohranjanju fit postave:

 • 87% sodelujočih je ob napredku povsem izboljšalo odnos do svojega telesa
 • 89 % sodelujočih je opazilo bolj čvrsto telo.
 • Ženske so v povprečju izgubile 1,5 centimetra okoli pasu in bokov.
 • Vsak moški, vključen v raziskavo je v pasu v povprečju izgubil 2 -3 centimetre ter 1-2 centimetra večji mišični volumen nog, rok in prsi.
 • Prekomerno težki raziskovanci so v povprečju izgubili 3,5 kilogramov in 9 % telesne maščobe, do 6,5 centimetrov okoli pasu, 2 centimetra v zgornjem delu rok po zgolj štirih tednih programa.
 • Starejši nad 65 let so v povprečju izgubili 6,8 % maščobe na trebuhu, 6 centimetrov okoli pasu na najnižjem nivoju treninga.

Vir: Raziskave univerz – University of Bayreuth (Boeckh-Behrens/Vatter 2003, Boeckh-Behrens/Walz/Niewöhner 2003, Boeckh-Behrens/Sebelefsky/Grützmacher 2002, Boeckh-Behrens/Stötzel/Benner 2003, Boeckh-Behrens/Treu 2002), raziskava Friedrich Alexander University Erlangen-Nürnberg (Kemmler/Birlauf/von Stengel 2009), lastne raziskave.

Izgradnja mišic

VEČ MOČI & VZDRŽLJIVOSTI ZA TRDNE TEMELJEworkout

Pri posameznikovi splošni telesni zmogljivosti največjo vlogo igra mišična moč, z mišično stabilnostjo pa je mogoče doseči tudi optimalno telesno vzdržljvost.

Globoke stabilizacijske mišice (core) so ene izmed tistih, ki jih je s konvencionalnimi metodami težko doseči, tega se zavedajo predvsem profesionalni športniki.

Posebnost treninga EMS20 je tako stimulacija celotnega mišičnega sistema v telesu, le to pa prinese hitre rezultate v krajšem času, brez tveganja za mišično neravnovesje in unilateralen stres, ki se pogosto pojavlja pri običajnih fitnes treningih.

Trening EMS20 lahko zaradi svojega specifičnega delovanja učinkovito kombinirate z aktivnimi športnimi gibi, kar vam dodatno prihrani čas, saj izvajanje ločenih treningov za moč in vzdržljvost, ni več potrebno. EMS20 v enem 20-minutnem treningu poskrbi tako za ustrezno stimulacijo mišične vzdržljvosti, kot tudi moči.

VSE SE ZAČNE PRI HITROSTI

EMS20 prične, kjer tradicionalne vadbe prenehajo.

Električni impulzi nadzorujejo hitro trzajoča mišična vlakna.

PREPROSTO VEČ USPEHA

Ali višje, ali hitreje, ali dlje – študije so pokazale učinkovitost EMS20 treninga*:

EMS20 je Edina oblika treninga, ki poveča maksimalno zmogljivost z izboljšanjem hitrosti gibanja!

 • Povečan učinek zmogljivosti je bil splošno opažen pri 84% udeležencih študije.
 • Maksimalna moč se je povečala za 17% že po 4-ih treningih.
 • 71% udeležencev je pokazalo bistevno izboljšanje vzdržljivosti.
 • Vrednost treninga moči-vzdržljivosti se je povečala za kar 108% po samo 12 treningih.
 • Po samo 4 tednih treninga se je maksimalna zmogljivost povečala za kar 30%.
 • Hitrost krčenje se je v povprečju povečala za 22%. Eksplozivna moč muskulature trupa, ki ga je težko trenirati, se je celo povečala do 74%.

Vrednosti, ki so bile izmerjene poudarjajo dejstvo, da je celo telo z EMS do 40% bolj intenzivno, kot običajen trening z utežmi.

*Vir; Študije na Univerzi Bayreuth (Boeck-Behrens et al. 2002-2006) in Nemški Univerzi za Šport v Kölnu (Kleinöder/Kreuzer/Speicher 2006-2008)

Okrepitev hrbta

OKREPITE MIŠICE IN SE RAZBREMENITE BOLEČIN

Z bolečinami v hrbtu se še vedno spopada visok odstotek populacije, ne glede na starost imajo s hrbtenico in hrbtom težave tako starejši kot mlajši.

Glavni vir težav so tako preohlapne, zanemarjene hrbtne mišice, mnogokrat pa je težava tudi neenakomeren mišični tonus leve in desne strani telesa. Bolečinam v hrbtu pa se lahko tudi izognemo in sicer s treningom, kjer okrepimo obhrbtenične mišice, ki tako nudijo dovolj stabilno oporo skeletu. Najhitrejši način, ki zajema tudi globoko mišično stimulacijo je ciljno naravnan trening EMS20.

OLAJŠANJE NAMESTO STRESA

EMS20 začne tam, kjer konvencionalne metode obstanejo. S ciljnim, individualno nadziranim treningom, se celo globoke mišične skupine aktivirajo in ojačajo. Konvencionalni trening jih lahko doseže s težavo, če sploh, tako hrbtenica pridobi na stabilnosti, hrbet postane občutno manj obremenjen. Nekatera neravnovesja v mišicah se izravnajo, prav tako pa se ojača muskulatura trupa, kar predstavlja idealno pot do zdravega in močnega hrbta.

KREPITEV NA VSEJ NIVOJIH

Preventivni in kurativni rezultati raziskave elektro mišične stimulacije:

 • 88% udeležencev je uspelo močno zmanjšati bolečine v hrbtu. Izkazalo se je, da se je pogostost in trajanje bolečine zmanjšalo za 80%.
 • Več kot 40% udeležencev se je pritoževalo zaradi stalne bolečine v hrbtu na začetku študije. Številka se je zmanjšala na 9%, po 6 tednih treninga.
 • Bolečina je popolnoma izginila pri 44% pacientov s kroničnimi težavami.
 • Trajanje tipičnih bolečin v hrbtu v vsakdanjem življenju (dvigovanje težkih bremen, hoja, sklanjanje, težko fizično delo, sport, vožna ali sedenje v dolgih obdobjih) se je skrajšalo za 30%.

Vse to so številke, ki zbujajo upanje v boju proti najbolj bolečninsko izpostavljenemu delu telesa.

*Vir: Študije na Univerzi Bayreuth (Boeckh-Behrens/Vatter 2003, Boeckh-Behrens/Walz/Niewöhner 2003, Boeckh-Behrens/Sebelefsky/Grützmacher 2002, Boeckh-Behrens/Stötzel/Benner 2003).

Anticelulitno delovanje

Zaradi šibkejšega vezivnega tkiva se celulit pojavlja predvsem pri predstavnicah ženskega spola, kjer so kolagenska vlakna v vezivnem tkivu razporejena vzporedno, medtem ko se pri moških preplepetajo kot mreža.

Vezivno tkivo žensk je zato bistveno mehkejše, od tukaj pa izhaja tudi razlog za nastajanje maščobnih oblog na bokih, nogah in zadnjici.

Razlog za povečanje maščobnih celic so depoziti presnovnih odpakov, ki se nabirajo zaradi debelosti, nezdrave prehrane, pomanjkanja gibanja in prekomernega uživanja alkohola ter nikotina.

Obstaja način: Kompleten trening moči EMS20 z elektro mišično stimulacijo! Redna intenziven trening razčleni presežek telesne maščobe, zgradi mišice in ima pozitiven vpliv na presnovo. Dobro trenirane mišice napnejo povrhnjo kožo ter jo pogladijo in polepšajo.

Prijavi se na BREZPLAČNO preizkušnjo ZDAJ

Kaj vključuje BREZPLAČNA EMS 20 preizkušnja?

Individualni trening EMS20 z osebnim trenerjem

Posvet na podlagi vaših vadbenih ciljev

Športna oprema za trening & brisača

Izotonični napitek 

Stela                                

EMS20 Osebni trener

  Ime in priimek*

  Telefon*

  E-pošta*

  Zanimanje