Podatki o podjetju

 • OZEN, družba za rekreacijo in šport, d.o.o.
 • Sedež podjetja: Galjevica 16, 1000 Ljubljana
 • Poslovna enota: Jakšičeva 12, 1000 Ljubljana
 • Davčna številka: SI47847735
 • Matična številka: 6912214000
 • Datum vpisa: 09.09.2015
 • Srg 2015/37394, Okrožno sodišče v Celju

Cenik je veljaven od 1.1.2024. Pridržujemo si pravico do spremembe cen.

Varstvo osebnih podatkov

Ozen d.o.o. (v nadaljevanju EMS 20), se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varoval v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki: ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, analiziranja potreb uporabnikov in administriranja.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Odgovornost

Vsebina spletnih strani EMS 20 je podana in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to EMS 20, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. EMS 20 tako ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij. EMS 20, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.
Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.
Za potrebe spletne strani EMS 20 uporabljamo naslednje piškotke:

Sejni piškotek
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbišre, ko uporabnik odide s spletne strani.

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google maps
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih.

Kako upravljati s piškotki?
Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.
•    Mozilla Firefox
•    Internet Explorer
•    Chrome
•    Safari

Družbena omrežja, npr. Facebook

Na naših spletnih straneh so lahko uporabljeni tako imenovani vtičniki družbenih omrežij (»vtičniki«), še posebej Facebookov vtičnik »Všeč mi je«. Spletno stran ponudnika, tj. facebook.com, upravlja podjetje Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA. Vtičniki so običajno označeni z logotipom Facebooka.

Če obiščete eno od naših spletnih strani z vtičnikom, bo vaš brskalnik ustvaril povezavo na Facebook-ove strežnike in podatek, da ste obiskali našo spletno stran, bo posredovan Facebooku, tudi če niste prijavljeni v omrežje Facebook in ne glede na to, ali ste dejansko aktivirali vtičnik s klikom nanj.

Če ste med obiskom naše spletne strani prijavljeni v svoj uporabniški račun na Facebooku, lahko Facebook poveže dostop do naše spletne strani z vašim uporabniškim računom. Če kliknete gumb »Všeč mi je«, se to prenese na Facebook in shrani, da lahko svojo informacijo o všečkanju delite s prijatelji na Facebooku. Enako velja, če uporabite funkcije »Javno«, »Deli« ali »Deli s prijatelji«, ki so na voljo na nekaterih naših spletnih straneh. Na naravo in obseg podatkov, ki se posredujejo Facebooku, ne moremo vplivati. Poleg tega ne vemo natančno, kateri vaši podatki se posredujejo Facebooku in v kakšne namene Facebook uporablja te podatke. V vsakem primeru se posredujejo vaš naslov IP in – po podatkih Facebooka – informacije o obiskani spletni stran, datum in čas obiska ter druge informacije, povezane z brskalnikom.

Če ne želite, da Facebook poveže obisk naše spletne strani z vašim uporabniškim računom na Facebooku, se odjavite iz uporabniškega računa na Facebooku, preden odprete našo spletno stran. Dodatne informacije o zbiranju, shranjevanju in uporabi vaših osebnih podatkov s strani Facebooka in nastavitvah, ki so na voljo za zaščito vaših osebnih podatkov, najdete v Facebookovi izjavi o zasebnosti na strani http://www.facebook.com/about/privacy/.

Splošna uredba o varstvu zasebnosti

KONTAKTNI OBRAZEC & PRIJAVA

Če nam pošlješ poizvedbo z našim kontaktnim obrazcem oz prijavo na preizkušnjo, bomo podatke, ki jih navedeš, shranili v naš spletni strežnik, uporabili pa jih bomo samo za odgovor na tvojo zadevo. Tvojih podatkov ne bomo posredovali drugim, prav tako jih ne bomo uporabljali za oglaševanje. Vsi podatki tvoje poizvedbe bodo samodejno izbrisani po največ 6 mesecih.

EMS 20 NOVICE 

Če se prijaviš na naše novice, bomo podatke, ki jih pri tem navedeš (ime, priimek, e-poštni naslov) uporabili za pošiljanje novic. Te podatke bomo v ta namen posredovali našemu ponudniku storitev za novice MailChimp (The Rocket Science Group LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, Georgia 30308, ZDA) in uporabljali izključno za pošiljanje naših novic. Podjetje MailChimp ima sedež zunaj EU, v ZDA, ki šteje kot država brez zadostne ravni varovanja podatkov. Da je varnost tvojih podatkov vseeno zagotovljena, ima storitev MailChimp potrdilo ministrstva ZDA za trgovino v okviru programa EU-US Privacy Shield.

Informacije o varovanju podatkov v storitvi MailChimp najdeš tukaj: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Tvojih podatkov ne bomo posredovali drugim podjetjem. Naročnino na naše glasilo lahko kadar koli prekličeš, tako da klikneš povezavo na koncu glasila ali se odjaviš z e-poštnim sporočilom na naslov info@ems20.si. Od tega trenutka se pošiljanje glasila ustavi, dokler se nanj znova ne prijaviš.

EMS 20 OBVEŠČANJE O TERMINIH

Če postaneš naš član ali ob prijavi na spletni strani, bodo podatki, ki jih pri tem navedeš (ime, priimek, e-poštni naslov, telefon) uporabljeni za obvestilo o rezervirani preizkušnji in v nadaljevanju za obveščanje o rezerviranih terminih treningov.  Te podatke bomo v ta namen posredovali našemu ponudniku storitev za nastavitev terminov in obveščanje, ali pa jih boste ob prijavi vpisali sami, Acuity Scheduling (Acuity Scheduling, ℅ Registered Agents Inc., 90 State Street, STE 700 Office 40, Albany, New York 12207) in uporabljali izključno za avtomatsko obveščanje o rezerviranih terminih in nastavljanju novih terminov. Podjetje Acuity Scheduling ima sedež zunaj EU, v ZDA, ki šteje kot država brez zadostne ravni varovanja podatkov. Da je varnost tvojih podatkov vseeno zagotovljena, ima storitev Acuity Scheduling potrdilo ministrstva ZDA za trgovino v okviru programa EU-US Privacy Shield.

Informacije o varovanju podatkov v storitvi Acuity Scheduling najdeš tukaj: https://acuityscheduling.com/privacy.php

Tvojih podatkov ne bomo posredovali drugim podjetjem. Naročnino na uporabo programa za nastavljanje terminov lahko kadar koli prekličeš, tako da se odjaviš z e-poštnim sporočilom na naslov info@ems20.si. Od tega trenutka se avtomatsko obveščanje o terminih ustavi, dokler se na storitev znova ne prijaviš.

OBRAZEC ZA PROŠNJE

Če nam pošlješ prošnjo z našim obrazcem za prošnje ali po e-pošti, se tudi tukaj zavezujemo k upoštevanju SUVP za EU in da bomo tvoje podatke uporabili samo za namen prošnje v skupini EMS 20. Podatkov ne bomo posredovali drugim in jih bomo shranjevali samo znotraj podjetja.

Tvoje podatke bomo hranili 1 leto po sprejemu prošnje, nato pa izbrisali. Če se v tem času sprosti delovno mesto, primerno za tvoj profil, bomo vzpostavili stik s teboj. Vedno imaš pravice do preklica, informiranja, popravka in brisanja, ki jih lahko uveljavljaš na naslovu info@ems20.si.

NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNI TEMELJI

V nadaljevanju vas obveščamo o svojih pravicah pri zbiranju in obdelavi vaših osebnih podatkov v našem podjetju.

1. KDO JE ODGOVOREN ZA OBDELAVO PODATKOV IN NA KOGA SE LAHKO OBRNETE V PRIMERU VPRAŠANJ?

Za obdelavo podatkov je odgovoren:

Ozen d.o.o.

Galjevica 16

1000 Ljubljana

Za vsa vprašanja v povezavi z obdelavo podatkov se lahko obrnete na: info@ems20.si

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Andrej Čergič.

2. KATERI OSEBNI PODATKI SE OBDELUJEJO IN NA KAK NAČIN SMO SI OSEBNE PODATKE PRIDOBILI?

Obdelujemo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali v sklopu vašega članstva ter treninga v EMS 20 studiu.

K tem osebnim podatkom sodijo:

Ime in priimek, naziv, datum rojstva, spol, kontaktni podatki (e-pošta, telefonska številka), slika, korespondenčni podatki, stanje (status) članstva, podatki o zakonitih zastopnikih ali skrbnikih (pri mladoletnih članih).

V primeru, da pri nas sklenete članstvo, se zraven prej omenjenih, obdelujejo še sledeči osebni podatki:

Podatki o vaših sklenjenih članstvih, podatki o vaših članskih izkaznicah, plačilni podatki (način plačila, banka), državljanstvo, jezik, spremljanje denarnega toka na članskem računu, zdravniška potrdila (samo v primeru mirovanja zaradi zdravniških razlogov), podatki o oškodovanju (materialne ali telesne poškodbe), podatki o plačanih osebnih treningih (samo v primeru, da ste mlajši od 16 let in morate opraviti uro treninga s trenerjem), podatki o neplačilih in stečaju, datum in ura vaših obiskov studia, telesnih merah za sledenje napredku, podatki o poškodbah in kontraindikacijah, podatki o vaših vadbenih ciljih.

Pri mladoletnih članih se dodatno obdelujejo še sledeči osebni podatki o zakonitih zastopnikih ali skrbnikih:

Ime in priimek, datum rojstva, kontaktni podatki (e-pošta, telefonska številka).

3. NA PODLAGI KATERIH ZAKONSKIH PREDPISOV IN S KAKŠNIM NAMENOM SE ZBIRAJO IN OBDELUJEJO OSEBNI PODATKI?

Vaše osebne podatke obdelujemo z namenom izpolnjevanja obveznosti iz članske pogodbe ter za izvedbo vašega treninga. Namen obdelave podatkov za izpolnjevanje obveznosti članske pogodbe leži v prvi vrsti v upravljanju s strankami, organizaciji vašega treninga, obračunavanju vadnine ter v opominjanju v primeru odprtih obveznosti.

Zdravniška potrdila obdelujemo samo z namenom, da vam iz zdravniških razlogov omogočimo dodatno mirovanje članstva.

Vaše osebne podatke obdelujemo iz legitimnih interesov, pod pogojem, da v okviru tehtanja interesov vaša pravica do tajnosti teh podatkov ne prevlada nad našim interesom. V naših legitimnih interesih je, da vam pošiljamo neposredna oglasna sporočila o naših izdelkih in storitvah. Vaše soglasje za obdelavo osebnih podatkov za oglaševanje lahko kadar koli prekličete (za podrobnosti glej točko 6.).

Obdelava osebnih podatkov poteka tudi zaradi izpolnjevanja različnih zakonskih obveznosti. Primeri takšnega obdelovanja osebnih podatkov zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti so:

 • vodenje zakonsko predpisanega knjigovodstva,
 • podajanje informacij organom pregona in sodiščem v primeru potrebe.

4. KOMU POSREDUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Če je to potrebno za namene, ki so navedeni v točki 3., posredujemo vaše osebne podatke našim ponudnikom tehničnih storitev. Za pošiljanje oglasnih sporočil bodo vaši podatki posredovani dobavitelju v tretji državi (ZDA). Da bi zagotovili varnost vaših podatkov, je dobavitelja v ZDA potrdilo Ministrstvo za trgovino ZDA v okviru zaščitnega ščita EU – ZDA.

Poleg tega bodo vaše podatke prejeli tudi drugi pooblaščeni predelovalci (npr. banke, agencije za izterjave), če je to potrebno za izpolnitev obveznosti iz članske pogodbe. Vsi pooblaščeni predelovalci so pogodbeno zavezani, da podatke obravnavajo zaupno in da jih obdelajo samo kot del naročanja z naše strani.

Če obstaja zakonska obveznost, osebne podatke prenašamo na javne organe in institucije (finančna uprava, sodišča,..).

5. KAKO DOLGO SO VAŠI PODATKI SHRANJENI IN KAKO DOLGO JIH OBDELUJEMO?

Vaše osebne podatke obdelujemo samo toliko časa, kolikor je potrebno. Takoj, ko vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo, se ti samodejno izbrišejo. Vsekakor hranimo osebne podatke, ki so potrebni za izpolnitev pogodbe, za čas trajanja celotnega poslovnega odnosa, kot tudi izven njega, v skladu z zakonskimi obveznostmi hrambe osebnih podatkov in dokumentacije.

6. OBVEŠČANJE V PRIMERU IZREDNIH DOGODKOV

Skladno z dejanskimi možnostmi vas bomo obveščali o pomembnih dogodkih, ki bi lahko vplivali na vašo vadbo (npr. preurejanje, zaprtje studia), in o drugih pomembnih informacijah, povezanih z vašim članstvom (npr. po e-pošti).

7. KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE?

Pravica do informacij

V primeru obdelave vaših osebnih podatkov imate pravico vedeti o obdelovalnih namenih, kategorijah obdelanih osebnih podatkov, prejemnikih teh osebnih podatkov, obdobju hranjenja, izvoru osebnih podatkov in obstoju avtomatskega odločanja ter vaših pravicah.

Popravljanje in brisanje osebnih podatkov

Pravico imate zahtevati popravek lažnih ali nepopolnih osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas. Pravico imate do izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, če obdelava podatkov ni zakonita in iz naše strani proti brisanju podatkov ne obstaja upravičenost uporabe teh podatkov.

Omejitev obdelave osebnih podatkov

Pravico imate zahtevati omejitev obdelave podatkov.

Prenosljivost podatkov

Pravico imate zahtevati izpis podatkov, ki nam jih posredujete v strukturirani, združeni in strojno berljivi obliki. Pravico imamo, da osebne podatke posredujemo neposredno odgovorni osebi, v kolikor je to tehnično izvedljivo.

Ugovor

Iz kakršnega koli razloga, ki izhaja iz vašega posebnega stanja, lahko kadar koli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. Če vložite ugovor, ne bomo obdelovali nobenih vaših osebnih podatkov, razen v primeru, da obstajajo utemeljeni legitimni razlogi za obdelavo, ki presegajo vaše interese, pravice in svoboščine ali pa je obdelava nujna za izvrševanje, uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov. V primeru ugovora na obdelavo za namene oglaševanja, bomo v vsakem primeru prenehali obdelovati podatke v ta namen.

Pritožba

Imate pravico, da na urad Informacijskega pooblaščenca, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefonska številka: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip(at)ip-rs.si vložite pritožbo, če menite, da so kršene vaše pravice do zasebnosti.

VPRAŠANJA, OPOMBE IN INFORMACIJE

Če imate vprašanja o naših smernicah za varovanje osebnih podatkov, želite dobiti informacije o osebnih podatkih, ki jih shranjujemo o vas, ali jih želite popraviti ali izbrisati, se na nas obrnite na naslov info@ems20.si.

NAGRADNE IGRE

Facebook nagradna igra, 18.1.2018

Si si obljubila, da boš v letu 2018 bolj fit? Čas je za prvi korak do oblikovanja tvojega novega telesa! Preizkusi novo vadbo EMS20 in prejmi brezplačno mesečno karto! Trening s trenerjem ti vzame samo 20 minut in je do 18x bolj učinkovit, kot ostale vadbe!
Izmed vseh, ki boste ta trenutek:
– delili to objavo in všečkali stran EMS 20 Trening
– pod komentar označili prijatelja, ki bi želel sodelovati,
bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel mesečno karto!

Facebook nagradna igra, 4.1.2017

Si si obljubila, da boš v letu 2017 bolj vitka in fit? Čas je za prvi korak do oblikovanja tvojega novega telesa! Rezerviraj svoj termin in preizkusi novo vadbo EMS20! Trening s trenerjem ti vzame samo 20 minut, nudi pa učinek, kot bi bila v fitnesu več kot 3 ure! Izmed vseh, ki boste ta trenutek:
– delile objavo
– rezervirale preizkušnjo na www.ems20.si
bomo izžrebali nagrajenko, ki bo prejela mesečno karto!

Pravila nagradnih iger

1. UVODNE DOLOČBE

Organizator nagradne igre je podjetje »Ozen d.o.o.« Galjevica 16, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator).

Udeleženec v žrebu nagradne igre je polnoletna fizična oseba, ki izpolnjuje pogoje iz 2. člena teh pravil.

Izžrebanec je udeleženec nagradne igre, ki:

 • izpolnjuje pogoje za sodelovanje v nagradni igri;
 • je sprejel pogoje za sodelovanje v nagradni igri;
 • je bil izžreban za nagrado v skladu s temi pravili.

Nagrajenec je izžrebanec, ki nagrado dejansko prejme oziroma prevzame, potem ko je ob prevzemu nagrade predložil organizatorju listine, navedene v nadaljnjih členih teh pravil.

2. POGOJI SODELOVANJA

V nagradni igri lahko sodelujejo vse polnoletne fizične osebe ter mladoletniki z dopolnjenim 15. letom starosti s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki sprejemajo ta pravila sodelovanja. Osebe, mlajše od 15 let, lahko sodelujejo samo s privoljenjem staršev ali zakonitih skrbnikov

3. KAKO SODELOVATI V NAGRADNI IGRI

Način sodelovanja je povedan v živo v studiu EMS 20 ali preko naše Facebook strani EMS 20 Trening.

Trajanje nagradne igre je povedano v živo ali napisano v objavi.

4. ŽREBANJE NAGRAD

Žrebanje bo torej potekalo elektronsko v prostorih studia EMS 20, Jakšičeva 12, 1000 Ljubljana. Žrebanje se opravi po zaključku nagradne igre

O žrebanju se vodi spletni zapisnik, ki vsebuje podatke o:

 • datumu žrebanja;
 • izžrebancu in vrsti nagrade, ki mu pripada;

Ime in priimek nagrajenca bo objavljeno na naši spletni strani www.ems20.si
Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli, če se ugotovi, da izžrebana oseba (a) ne izpolnjuje pogojev, določenih s temi pravili (b) ne spoštuje teh pravil (c) je bila izžrebana v nasprotju s temi pravili (č) ni podala svojih resničnih osebnih podatkov.

Rezultati nagradnega žrebanja so dokončni. Pritožba ni mogoča.

5. NAGRADNI SKLAD

Med udeleženci nagradne igre bo organizator izžrebal nagrado, ki je določena v objavi na Facebook strani.

Denarno izplačilo nagrade ni mogoče, nagrade niso prenosljive na tretjo osebo, prav tako ni možna zamenjava nagrad.

6. OBVESTILO IN DOSTAVA NAGRAD

Izžrebanec bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen na enega izmed sledečih načinov:

 • objava statusa na naši FB strani, v katerem zapišemo vse nagrajence
 • jih označimo v komentarju pod objavo z zvezi z nagradno igro
 • jim pošljemo email z obvestilom (če so ga ob sodelovanju v nagradni igri oddali)
 • jih napišemo na svojo spletno stran in na Facebooku objavimo povezavo do seznama nagrajencev

Pogoj za prejem nagrade je, da izžrebanec organizatorju v 15 dneh po prejemu obvestila, v vsakem primeru pa pred izročitvijo nagrade, pošlje po elektronski pošti naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov stalnega oz. začasnega prebivališča, davčna številka in davčna izpostava. Osebe, mlajše od 18 let ter osebe, ki jim je bila delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost, so dolžne predložiti tudi pisno odobritev zakonitega zastopnika oz. zastopnika, ki je starejši od 18 let.

Elektronsko obvestilo o tem, da je bil udeleženec izžreban, s pozivom, kaj mora organizatorju nagradne igre predložiti, bo organizator poslal izžrebancu na elektronski naslov oz. po navadni pošti na naslov, ki ga je podal. V primeru, da izžrebanec pravočasno ne posreduje točnih in pravilnih zahtevanih podatkov, izgubi pravico do nagrade, organizator pa je prost svoje obveznosti glede izročitve nagrad takim izžrebancem. Nagrade se torej v takem primeru ne podeli.

Podelitev nagrad se lahko organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v tej nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se v primeru, da je izžreban, lahko njegovo ime, naslov in fotografija brezplačno objavijo in uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja. Osebe, ki jim je bila delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost, lahko nagrado prejmejo le na podlagi pisne odobritve zakonitega zastopnika. Pisna odobritev je lahko podana po tem, ko izžrebanec prejme obvestilo o nagradi, priloženo pa ji mora biti tudi dokazilo, da jo podaja upravičena oseba. Ob prevzemu nagrade, poslane po pošti oz. ob osebnem prevzemu, se je izžrebanec dolžan izkazati v skladu s predpisi, ki veljajo za prevzem priporočenih poštnih pošiljk oz. z veljavnim osebnim dokumentom

7. DAVKI IN AKONTACIJA DOHODNINE

Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja.
Organizator bo dobitnikom nagrad poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine. Organizator je dolžan prijaviti vrednost nagrade Davčni upravi za potrebe odmere dohodnine nagrajenca in odvesti akontacijo dohodnine. Pred prevzemom nagrade je izžrebanec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade in posredovati davčno številko. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami.
V kolikor izžrebanec nagrade ne prevzame v roku 3 mesecev od žrebanja ali ne izpolni vseh obveznosti, navedenih v tem členu, se šteje, da izžrebanec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

8. ODGOVORNOST

Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje vsporih okrog lastništva izžrebane nagrade. Vsi spori povezani s pravicami v zvezi z lastništvom izžrebane nagrade ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je sodelovala v nagradni igri.
Če se nagrajenec nagradi odpove ali organizator iz razlogov, določenih v teh pravilih, nagrade ne podeli, organizator ni dolžan izžrebati novega nagrajenca oziroma podeliti nagrade drugemu udeležencu nagradne igre.
Facebook na noben način ni sponzor nagradne igre, v njej ne sodeluje in je ne prireja.

9. UPORABA OSEBNIH PODATKOV IN PREKLIC SODELOVANJA

Seznam sodelujočih hrani organizator. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec nagradne igre dovoli organizatorju zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. I. RS, št. 86/2004, 67/2007).

S podanim soglasjem udeleženec nagradne igre dovoljuje »EMS 20«, da kot upravljalec zbirke obdeluje zbrane osebne podatke za namene nagradne igre, za statistično obdelavo podatkov, raziskave trga, ter za pošiljanje različnega promocijskega gradiva. Za namene obveščanja posameznik dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot npr.: telefon, osebna pošta, elektronska pošta in drugo. Navedene podatke lahko organizator obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve oz. do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

Organizator nagradne igre vse osebne podatke varuje v skladu spredpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Osebne podatke lahko uporablja izključno za namene, za katere so bili pridobljeni.
Sodelujoči lahko kadarkoli zahteva odstranitev (preklic)registracije in sodelovanja v nagradni igri.

10. PRAVILA NAGRADNE IGRE

Pravila nagradne igre so na ogled in na razpolago na spletni strani »EMS 20« med zapiski z naslovom “Pravila nagradne igre»

Sodelujoči v nagradni igri so s pravili seznanjeni in sezavezujejo, da se bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnega koli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali kateri koli drugi obliki.

11. HRAMBA DOKUMENTACIJE

Dokumentacijo v zvezi z nagradno igro hrani organizator, in sicer:

 • dokumentacija v zvezi z organizacijo in izvedbo nagradne igre, kakor tudi ta pravila, se hrani v prostorih organizatorja nagradne igre tri (3) leta.
 • dokumentacija v zvezi z nagrajenci (obvestila o osebnih podatkih, davčna dokumentacija) se hrani v skladu z veljavnimi davčnimi in računovodskimi predpisi.

Po preteku zgoraj navedenih rokov organizator nagradne igre dokumentacijo uniči v skladu s svojimi internimi akti.